Nyheter: Säkerhet till sjöss

Kustbevakningens nyheter skapas under den huvudingång på webbplatsen där den hör hemma. Här hittar du nyheter som sorteras in under området Säkerhet till sjöss. Det är till exempel nyheter om Kustbevakningens arbete med sjötrafikövervakning, sjöräddning och gräns- och tullkontroll.

 • dräger

  Berusad sjökapten får fängelse

  Den 28 september kallades Kustbevakningen till ett 90 meter långt lastfartyg för att göra nykterhetskontroll av befälhavaren ombord på fartyget. Befälhavaren kunde senare anhållas av åklagare för misstänkt grovt sjöfylleri. Nu har befälhavaren dömts till tre månaders fängelse och böter till brottsofferjouren.

 • Kraftigt berusad kapten på lastfartyg

  Kaptenen på ett 90 meter långt lastfartyg som skulle till Göteborg för att bunkra bränsle, visade sig vara kraftigt berusad.

 • Hastighetskontroll

  Överlag lugnare till sjöss

  Under perioden den 16-20 juli har Kustbevakningen fokuserat extra på sjösäkerhet genom förannonserade fart- och nykterhetskontroller över hela landet.

 • samtal1_RED

  Extra satsning på sjösäkerhet

  Under sommarmånaderna är fartygstrafiken som livligast och då ökar också Kustbevakningens övervakning längs kusterna och i skärgårdarna. Den 16-20 juli lägger Kustbevakningen extra fokus på sjösäkerhet genom nykterhets- och fartkontroller över hela landet.

 • Grundstötning vid Hjulstabron. Foto: Johan Torstensson/Kustbevakningen

  Grundstötning väster om Hjulstabron

  Fartyget Malta Cement fick på måndagseftermiddagen blackout i maskin precis efter att ha passerat Hjulstabron på sin resa mot Västerås. Fartyget nödankrade och den västliga vinden, cirka 7 m/s, tryckte fartyget i låg fart upp mot ön Kalvholmen.

 • Flyghaveri.jpg

  Kantrat sjöflygplan

  Vid 17-tiden påträffar Kustbevakningens enhet KBV 311 ett kantrat sjöflygplan vid Rödlöga i Norrtälje kommun.

 • Sjöolycka Kapellskär

  På påskaftonen kolliderade en passagerarfärja med en fritidsbåt i Furusundsleden utanför Kapellskär.

Gå till nyhetsarkivet
Föregående123456...